DOLAR 32,3379 0.17%
EURO 35,1736 -0.04%
ALTIN 2.246,630,15
BITCOIN 2146201-1,51%
Elazığ

HAFİF YAĞMUR

05:42

İMSAK'A KALAN SÜRE

DÜNYANIN İNSANA ÖFKESİ… PENGUEN KRALLIĞI KURULUR MU?

DÜNYANIN İNSANA ÖFKESİ… PENGUEN KRALLIĞI KURULUR MU?

ABONE OL
Nis 2, 2021 22:02
DÜNYANIN İNSANA ÖFKESİ… PENGUEN KRALLIĞI KURULUR MU?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üzerinde 1.800.000’den fazla türü barındıran, canlı hayatın sürdürülmesi için uygun ekolojik faktörlerin çok ince hesapları ile denge halinde olduğu yeryüzü 2020 yılı itibarı ile dünyanın tek hakimi gibi davranan bir türe, insana nefretini kusmaya başladı.

Yer kabuğu çok hareketlendi son bir yıldır 5-7.5 aralığında deprem haberleri dünyanın her tarafından geliyor.

Yanardağlar bir bir uykudan uyanıyor… Son bir yıldır İtalya’da Etna ve Stromboli yanardağları, Meksika’da Popotacepeti, Hawaii’de Kilawauae… bir süre önce de Endonezya’dan bir yanardağ haberi duyduk:

“Endonezya’nın Cava Adası’nda bulunan Merapi Yanardağı’nda üç patlama meydana geldi. Patlamada püsküren kül ve dumanların 2 bin metre yüksekliğe ulaştığı bildirildi. Endonezya, ikinci alarm seviyesindeki aktif yanardağ için uyarılarda bulunuyor.”

Son bir yılda  farklı coğrafyalardaki 15’den fazla yanardağ patlamaları olmuş…

Avusturalya kıtasını küle çeviren yangınlar aylarca sürdü…

Kasırgalar en doğudan en batıya dünyayı kasıp kavuruyor…

Seller, heyelanlar…kuraklıktan kavrulan coğrafyalar…

☆☆☆

DNA virüsleri, retro virüsler ve RNA virüslerinden kaynaklanan epidemiler asrın bir uçtan diğerine sürekli seyahat eden insanlar sayesinde pandemi haline geldi…

Hayvan virüslerinin insana sıçraması, mutasyon geçirerek insandan insana bulaş yollarını öğrenmesi ve hızla yayılmasının önüne geçilemiyor.

Çok zekice davranıyor bu virüs.

Genetik materyali (genomu) pozitif polariteli, tek iplikçikli RNA’dan oluşmuş bu virüs bugüne kadar tespit edilmiş en büyük RNA genomuna sahip virüslerdir, uzunluğu 30 kilobazdan büyüktür. Büyüklüğü 125 nanometre( Nanometre, 1 metrenin milyarda biridir, milimetrenin milyonda biridir).

Virüsün en belirgin özelliği etrafındaki parmaksı çıkıntılarıdır. Bu çıkıntıların üst bölgesi güneşin taç küresine benzer yapılara benzediğinden (Corona latincede taç demek) dolayı korona virüs (Taçlı virüs) adı verilmiştir.

Yâ’ni virüs insanoğlundan hakimiyeti aldı ve TAÇ bende dedi…

Sıkı karantinadan, sosyal mesafe koyarak uzak durmaktan başkada korunma tedbiri yok.

İlacı da henüz yok bu virüsün, aşısı ise bir yıl gibi bir sürede geliştirilip kullanıma sunuldu…aşıya direnç kazanacak mutant suş ortaya çıkmazsa şimdilik bağışıklığı bir kaç aylığına bununla sağlamak mümkün olacak.

Bu salgın biterse sıradaki hangisi diye sormadan edemiyorum !

Mesela Hanta-virüs uzakdoğuda baş gösterdi. Hayvandan insana geçmeyi insandan insana bulaşmayı da becerdi…

Batı Afrika’da Nijerya ile bir kaç ülkede Lassa sıtması fareden insana geçti bulaş yaygınlaşıyor. 900 den fazla vak’a 128 ölü…

☆☆☆

İnsan denilen türün hem kendi türdeşini hem de dünyadaki diğer 1.799.799 canlı türünü de doğrudan etkileyen; yeryüzüne, çevreye ve doğal dengeye bencilce müdahelesi ile gidişâtın bundan böyle iyiye gideceğini de pek düşünemiyorum ve göremiyorum…

☆☆☆

Konfor için, zenginleşmek için, zenginliğini sürdürmek için savaşlar çıkaran, kan döken, zayıf ve güçsüzlerin doğal kaynaklarına el koyan ve sömüren, suyumuzu içip bitirecekler diye on bin deveyi (Avusturalya yangınları sırasında) katleden, adaleti kendine zulmü diğer insanlara/canlılara reva gören bir anlayışın dünyaya  hakim olduğu ve hüküm sürdüğü bir dünyada virüsler de insana karşı silahlanır, yanardağlar da uykudan uyanır, yer kabuğu da üstündekileri sallamaya titretmeye başlar hatta gökdelenleri yerin dibine sokar, zalim ve cahil insanın başlarına geçirir.

☆☆☆

Bütün bunlar olurken ardından bir de uzay tarafından meteor yağmurları ve bombardımanı ile senaryonun bir diğer aşamaya geçmesini düşünmek bile istemiyorum.

Yeryüzündeki kıtalara göktaşları karpuz büyüklüğünde bir saat şiddetli yağsa yerleşim yerleri ve insanlar ne olur acaba ?

“Başımıza taş yağacak” sözü yaşlılarımızdan duyduğumuz ve boşuna söylenmiş bir söz değil, tarihe dayalı bir tecrübeden intikal bir ifade belki de…

☆☆☆

Penguenler kıtası Antarktika en güvenli yeryüzü parçası olsa gerek…dünya bu gidişle penguenlere mi kalacak !

Penguenler insanoğlundan kendilerine kalacak olan bütün kıtalara göç edip yayılırlar mı ?

Sahi ! İnsanın biriktirmiş olduğu altın döviz, para, hisse senedi…yatırımları; tahtları, saltanatları; titr ve makamları penguen krallığına miras kalsa işlerine yarar mı ?

Penguenler; uzaydan UFO ile gelen misafirlerine

“Dünya penguen Krallığı”na hoş geldiniz seremonisi için kırmızı halılar sererler mi ?

Ne dersiniz !

☆☆☆

Ya insanoğlu aklını başına alacak, nerede hata yaptım acaba diye muhasebesini yapacak ve telafi etme yoluna gidecek, yahut …

Prof.Dr.Suat KIYAK

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.