DOLAR 32,3297 0.24%
EURO 35,0672 -0.18%
ALTIN 2.296,120,83
BITCOIN 22770020,42%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

ELAZIĞ’ın İLK DİJİTAL KÜTÜPHANESİ HAYATA GEÇİYOR

ELAZIĞ’ın İLK DİJİTAL KÜTÜPHANESİ HAYATA GEÇİYOR

ABONE OL
Şub 26, 2021 01:31
ELAZIĞ’ın İLK DİJİTAL KÜTÜPHANESİ HAYATA GEÇİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın eğitim vaatleri arasında yer alan “Her Mahalleye Semt Kütüphanesi” projesi kapsamında, kentin ilk dijital kütüphanesi hayata geçiriliyor.

Rızaiye Mahallesi’nde 2000 malan üzerine kurulan ve engelsiz bir yapı olarak dizayn edilen dijital kütüphanenin, Temmuz ayı içerisinde hizmete sunulması hedefleniyor.

Günümüz teknolojisinin modern mimari ile buluşturulduğu ve yeşil dokunun ön plana çıkarıldığı Geleceğin Kütüphanesinde, fikir-düşünce, psikoloji, sosyoloji, felsefe, çocuk gelişim ve dini yayımlar, Türk, Doğu ve modern Batı klasikleri ile şehir tanıtım kitapları yer alacak. Özelikle şehrin tanıtımına katkı sunan eserlerin dijital ortama aktarıldığı kütüphaneye, dünyanın her noktasından erişilebilirlik sağlanacak.

“GENÇLERE FARKLI VE ÇAĞI YAKALAYAN SEÇENEKLER SUNMAK GEREK” 

Göreve geldikleri günden itibaren şehrin alt-üst yapı çalışmalarının yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerine yönelik birçok hizmeti hayata geçirdiklerini ve gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek için kendilerini sürekli yenilediklerini aktaran Başkan Şerifoğulları, gençlerin donanımına katkı sunmak için günün teknolojisine uygun seçeneklerin hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

“RIZAİYE MAHALLESİ’Nİ ÖZELLİKLE SEÇTİK” 

Modern anlamda şehrin ilk dijital kütüphanesi’ni hayata geçireceklerini ve bu sayede sınırsız kaynağın dijital platformlara aktarılarak yaşatılabileceğini ifade eden Başkan Şerifoğulları, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Öncelikle bu kütüphanemizi Rızaiye Mahallesi’nde hayata geçirmemizin temel nedeni, şehrin her noktasına eşit hizmet götürme anlayışımızdır. Biz şehrimizi bir bütün olarak kalkındıracağımıza ve doğu-batı mahalleleri şeklinde ayırmayacağımıza söz verdik. Bu açıdan kütüphanemizi hem ulaşımın kolay olacağı hem de hızlı bir değişim dönüşüm yaşayan Rızaiye Mahallemize yaptık.”

“İLK EMRİ ‘OKU’ OLAN VE KURAN-I KERİMİ ‘KİTAP’ HALİNE GETİREN BİR MEDENİYETİN MENSUPLARIYIZ” 

Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı ve araştırma becerisi kazandırmak, ferah ve donanımlı çalışma ortamları hazırlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz kütüphanemiz, yediden yetmişe herkesin istifade edebileceği bir ilim-irfan yuvası olacak. Bizler okuma üzerine kurulu olan bir medeniyetin mensubuyuz. Dinimizin bize ilk emri “Oku” olmuştur ve yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim hemen ‘Kitap’ haline getirilmiştir. Bu durumun bizlere anlattığı çok şey var.  İlimizde kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşması ve istenilen esere ulaşımın kolaylaştırılması için gerekli alt yapıyı oluşturmak, bizlerin en büyük sorumluluğudur. Kitap fuarları, hikaye, kompozisyon, öykü yarışmaları ve çeşitli faaliyetler ile ilimizde bu etkinlikleri daha fazla yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Dijital Kütüphane projemiz de bu çalışmalarımızın hayat bulmuş bir parçasıdır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.