height="132" />
UMUT ELAZIĞ PROJESİ TANITILDI

UMUT ELAZIĞ PROJESİ TANITILDI

ABONE OL
Şub 26, 2021 01:39
UMUT ELAZIĞ PROJESİ TANITILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ-Sivrice merkezli 24 Ocak depreminin ardından Türkiye’ye örnek nitelikte yeni bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla Elazığ Belediyesi, Elazığ Valiliği, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Emre Arolat Mimarlık iş birliğinde tasarlanan “Umut Elazığ Proje” tanıtımı Yeditepe Üniversitesi Rektörlük Binasında gerçekleştirildi.

Toplam 600 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirilecek, çevreye duyarlı, deprem ve pandemi sonrası öğretileri önceleyen,  sürdürülebilir bir yaşam alanı olarak Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ece Ceylan Baba ve dünyaca ünlü Mimar Emre Arolat’ın öncülüğünde tasarlanan projenin tanıtım toplantısına, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, Emre Arolat Mimarlık Kurucu Ortağı Emre Arolat katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan projeye gönülden, samimi bir inançla katıldıklarını ifade ederek, “Sayın Emre Arolat, Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Ece Ceylan Baba ve öğrencilerimiz bu projeye gönülden, samimi bir inançla katıldılar. Her şey güzel düşünülmüş. Mahalli kültürü de içine alan bir mimari proje ortaya çıkmış. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “GÜÇLÜ BİR ŞEHİR İNŞA ETME HEDEFİYLE ELAZIĞ’I GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Proje yürütücülerinden Mimar Emre Arolat öncülüğünde gerçekleştirilen proje tanıtımının ardından konuşan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ’ın sahip olduğu güçlü birikimi, tarihi değerleri ve doğal güzellikleriyle binlerce yıl öteden geleceğe yolculuğunu sürdüren bir medeniyet merkezi olduğunu söyledi.

Güçlü bir şehir inşa etme hedefiyle Elazığ’ı geleceğe hazırlarken, altyapıdan üst yapıya, kültürden sanata her alanda şehrin gelişim ve değişimine katkı sunduklarını ifade eden Başkan Şerifoğulları, şunları kaydetti:

“Yaşadığımız 24 Ocak depremi ve pandemi sürecinin tüm olumsuzluklarına rağmen şehrimizin ihyası noktasında nice medeniyetlerin vücut bulduğu kadim bir şehir olan Elazığımızı yepyeni meydanlar, yeni yaşam alanları, fuar ve kongre merkezi, engelsiz yaşam merkezi gibi pek çok mega projemizle ve elbette kentsel dönüşüm çalışmalarıyla geleceğe hazırlıyoruz.

Elazığ-Sivrice merkezli 24 Ocak 2020’de yaşadığımız 6.8’lik deprem, ülkemizin ve şehrimizin bir gerçeği olan deprem felaketine karşın daha duyarlı ve bilinçli olmamız gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur. Şüphesiz geleceğimiz açısından atılacak en önemli adım depremle yaşayabilmeyi öğrenmek, yapı stoklarımızı depreme dayanıklı hale getirmektir. Devletimizin desteğiyle kısa sürede şehrimizin eski yapı stokunun yenilenmesi adına güçlü adımlar atılmıştır. Can ve mal güvenliği esaslı oluşturulan planlama doğrultusunda şehrimizi yeniden yapılandırırken hedefimiz halkımızın güven içerisinde yaşayacağı, minimum riskin bulunduğu modern bir kent oluşturmaktır.”

“81 ŞEHRİMİZ İÇİN ÖRNEK TEŞKİL EDECEK”

Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Başkan Şerifoğulları, “ Elazığımızın vizyonuna değer kazandıracak bir proje olan ‘Umut Elazığ’ projesi ile şehrimize çevreye duyarlı, modern bir yaşam alanı kazandırılmış olacaktır. Elazığımızın büyük bir heyecanla ve merakla beklediği Umut Elazığ Projesi, çevreye duyarlı, modern, kendi kendine yetebilen ekolojik bir yaşam alanı olarak inanıyorum ki Türkiye’de 81 şehrimiz için örnek teşkil edecektir. Projenin tamamlanmasıyla elde edilecek kaynak ise merkez mahallelerimizde eski yapı stoklarının eritilmesi noktasında kentsel dönüşüm çalışmalarına aktarılacaktır.” dedi.

“PROJEYE DESTEK SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Umut Elazığ Projesi’nin pandemi sürecinin öğretileri çerçevesinde, sürdürülebilir bir çevreyi merkeze alan, yatay mimarinin en güzel örneklerinden biri olarak Elazığ’a kazandırılacağını ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Projenin ortaya çıktığı andan itibaren yanımızda yer alan projenin yürütücüleri Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Ece Ceylan Baba ve dünyaca ünlü mimar Emre Arolat’a ve projeye her anlamda destek veren katkı sağlayan bu güçlü ekibe sağladıkları değerli katkılar için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.