DOLAR 32,3729 0.14%
EURO 35,0143 -0.2%
ALTIN 2.324,140,22
BITCOIN 2266639-0,49%
Elazığ
15°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

ELAZIĞ MÜFTÜLÜĞÜ MEVLİD-İ ŞERİF PROGRAMI DÜZENLEDİ

ELAZIĞ MÜFTÜLÜĞÜ MEVLİD-İ ŞERİF PROGRAMI DÜZENLEDİ

ABONE OL
Şub 26, 2021 01:38
ELAZIĞ MÜFTÜLÜĞÜ MEVLİD-İ ŞERİF PROGRAMI DÜZENLEDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ İl Müftülüğü tarafından Regaip Kandili dolayısıyla Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Üç ayların başlangıcı olarak nitelendirilen Regaip Kandili için  akşam camilere akın eden vatandaşlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında fiziki mesafe kurallarına uyarak geceyi ihya etti.

Hacı Fethi Camii’nde düzenlenen program İl Müftüsü Selami Aydın’ın üç aylar ve Regaib Gecesi ile ilgili sohbeti ile başladı.

Din görevlilerince okunan Kur’an-ı Kerim ve İl Müftülüğü Tasavvuf Korosu’nun seslendirdiği ilahileri dinleyen vatandaşlar Regaip Kandili’nin maneviyatını yaşadı.
Yaptığı sohbet konuşmasında rahmet, bereket ve mağfiret günleri olan üç ayların müjdecisi, Regaib Kandilini idrak etmenin mutluluk ve huzurunu yaşadıklarını belirten Müftü Aydın;“Üç aylar tövbe ve arınma ayıdır. İlahi rahmetin, bereketin inananların sağanak sağanak yağdığı mevsimdir. Bir zamanın ve mekânın mukaddes olması o zaman ve mekân diliminde meydan gelen olayla ilgilidir. Mekân olarak Beytullah Allah’ın evi bizim kıblegâhımızdır. Hac ibadetini yaptığımız mekandır onun için bizim kutsal mekanımızdır. Zamanlardan Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır ve Ramazan ayındadır. İşte içinde böyle feyizli ve bereketli günleri barındıran aylara üç aylar diyoruz. İşte Receb ayının ilk Cuma gecesi hem üç ayların başladığı hem de Cuma gecesi olarak iki mübarek zaman bir anda meydana geldi. Receb ayının 27’inci gecesi Miraç Kandili ve Şaban ayının 15’inci gecesi Berat Gecesidir. Ramazan ayı ise oruç ayı, Kur’an ayı, evveli rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennem azabından kurtulma günleridir.Bizler bu gece burada İslam’da mukaddes değeri haiz gün ve gecelerden biri olan Regaib Kandili’ni bu gece ihya ediyoruz. Elazığ İl Müftülüğü hazırladığımız bu programı hocalarımız icra edecekler. Rabbim kabul buyursun” şeklinde konuştu.

Programın sonunda gecenin duasını yapan Müftü Aydın, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi. Şehadet rütbesine ulaşan asker, polis ve vatandaşlar için dua etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.