height="132" />
İLGEZDİ: CUMHURBAŞKANI’nın AÇIKLAMASI KAMUOYUNDA TEDİRGİNLİK YARATTI

İLGEZDİ: CUMHURBAŞKANI’nın AÇIKLAMASI KAMUOYUNDA TEDİRGİNLİK YARATTI

ABONE OL
Şub 5, 2021 09:51
İLGEZDİ: CUMHURBAŞKANI’nın AÇIKLAMASI KAMUOYUNDA TEDİRGİNLİK YARATTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dışarıdan aşı tedarik sürdürülebilirliği şüphelidir” açıklamasının kamuoyunda tedirginlik yarattığını ifade ederek, “Sağlık Bakanlığı aşı tedarik takvimini derhal açıklamalıdır. Zaten ülkemiz için çok yetersiz olan 50 milyon 550 bin adet aşı anlaşmasına rağmen bu aşının sadece 13 milyonu ülkemize geldi. Cumhurbaşkanının açıklaması kalan 37 milyon aşının da gelişinde sorun olduğu anlamına mı geliyor?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, aşı tedarik sürecinde geç kalındığını hatırlatarak, “Cumhurbaşkanının tedarik sıkıntısı açıklaması yurttaşlarımızda tedirginlik yarattı. Avrupa’daki aşı tedarik sıkıntısı da göz önüne alındığında aşılamanın sürdürülebilirliği konusunda ciddi soru işaretleri mevcut. 83 milyonluk ülkemizde ancak 50 milyon dozluk, 25 milyon için bir anlaşma yapabildi hükümet. Bu aşının da 37 milyonu halen gelmedi ve ne zaman geleceği de belirsiz. Süreç böyle yönetilemez. Anlaşılan o ki Türkiye aşı savaşını kaybetmiştir!” açıklamasında bulundu.

Yerli aşı en iyi ihtimalle mayısta!

Cumhurbaşkanının, “Yerli aşı çalışmalarına hız vermemiz gerekiyor” açıklamalarını da değerlendiren CHP’li Akkuş İlgezdi, “Ülkemizde 17 aşı çalışması var. Bunlardan Erciyes Üniversitesi’nin araştırması, uluslararası databasede yer alıyor. Çalışma Faz-2 ve Faz-3 süreçleri sonrasında en iyimser tahminle 5- 6 (2021 Mayıs- Haziran) ay sonra onay alabilir. Seri üretime ne zaman geçebileceği ise başka bir soru işareti” dedi.

Öğretmenler nasıl aşı olacak?

Eldeki 13 milyon aşının 7,5 milyon 65 yaş üzeri için bile yeterli olmadığını hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 1 Mart’ta okullar açılmadan önce öğretmenlerin şubat  ayında aşılanmasının planlandığını açıkladı. Elimizdeki aşı 65 yaş üzerine bile yetmezken  1 milyon 117 bin 686 öğretmene nereden aşı bulunacak? Üstelik bu sayıya okulda görevli diğer personel de dahil değil” dedi.

Konu hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir soru önergesi de veren Akkuş İlgezdi, “37 milyon doz 550 bin aşı ne zaman gelecek” diye de sordu.

Hibya Haber Ajansı

porno

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.