DOLAR 32,3332 0.24%
EURO 35,1004 -0.1%
ALTIN
BITCOIN 22763680,69%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

ELAZIĞ TSO’da İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ELAZIĞ TSO’da İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ABONE OL
Oca 30, 2021 09:41
ELAZIĞ TSO’da İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası 2021 yılı ilk Meclis Toplantısı Meclis Başkan Vekili Veli Aksu başkanlığında Meclis Üyelerinin katılımı ile zoom üzerinden gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Aksu, tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen Elazığ TSO’nun yeni yılda çok daha proaktif bir duruş sergileyerek ilin kalkınma ve gelişmesi için mücadele edeceğini ifade etti…

Elazığ TSO Çok Yoğun Bir Mücadele Verdi…

Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili Veli Aksu toplantının açılış konuşmasında yapılan çalışmalar, hedefler ve Elazığ TSO’nun misyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Çok Değerli Meclis Üyelerimiz, 2021 Yılı Ocak ayı Olağan Meclis Toplantımızı açarken hepinizi Başkanlık Divanımız adına selamlıyorum. Meclis Başkanımız Sayın Ahmet Yaşar’ın il dışında ani gelişen programı nedeniyle toplantımıza başkanlık edemedi. Kendisinin hepinize ayrı ayrı selamlarını iletmek isterim. Çok Değerli Arkadaşlar; Malumunuz olduğu üzere 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8 şiddetindeki depremde ilimizde 41 vatandaşımız maalesef yaşamını yitirdi. Yine COVİD-19 salgını nedeniyle de çok sayıda tanıdıklarımızı, yakanlarımızı yitirdik. Öncelikle her iki felakette hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyorum. Bir daha böyle acıların yaşanmamasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Yeni Dönemde Proaktif Duruşumuzu Devam Ettireceğiz…

Değerli Arkadaşlar; 2021 yılı ile birlikte yeni bir dönem başladı. Hem deprem hem COVİD19’un ekonomimiz üzerindeki tahribatını yıl boyunca hepimiz en derinden yaşadık. Bu sürecin etkilerinin azaltılmasına yönelik olarak Yönetim Kurulumuzun, Meclisimizin ve tüm Meslek Komitelerimizin çok yoğun girişimleri, talepleri ve önerileri oldu. Bu talepler devletimizin zirvesine, ilgili bakanlıklara, kurumlara ve TOBB’ye ulaştırılmış ve bir çok toplantıda sözlü olarak ta ifade edilmiştir. Bu talepler içerisinde çözüme ulaşanlar, kısmen çözülenler ve değerlendirme dışı kalanlar olmuştur. Ancak biz Oda olarak hem üyelerimizin hem de tüm iş dünyası ve halkımızın sorun ve beklentileriyle ilimizin kalkınma ve gelişme sürecinde ihtiyacı olan tüm girişimleri ve hamleleri yapmaya devam edeceğiz. Yaşanmış olan felaketlerin arkasına sığınarak ya da tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinin bizi nereye sürükleyeceğini beklemeden proaktif bir duruş sergileyerek topluma kanaat önderliği yapma gibi Odamızın çok önemli bir misyonu var.

Elazığ TSO’nun Tarihi Misyonuna Yakışır İşler Yapıyoruz…

1884 yılında kurulan Odamız bugüne kadar toplum içeresindeki bu duruşuna bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğu muhakkaktır. Bu nedenle; Odamız ve tüm paydaşlarımızla birlikte başlatmış olduğumuz; Elazığ 2.OSB, Tarıma Dayalı Besi OSB, Elazığ Jeotermal Sera OSB, Karakoçan, Palu, Kovancılar Karma OSB, Sektörel Sanayi Siteleri, Elazığ TSO ve Paydaşlar öncülüğünde kurulan 5 ayrı üretim Kooperatifi ve Birlikler, Odamız tarafından hazırlanan AB ve Yerel Kaynaklı Projelerimiz 2021 için ilin çok değerli ve Elazığ’ın geleceğidir.

Hedefimiz Akreditasyonda “A” Sınıfıdır…

Değerli Arkadaşlar; Odamızın tüm bu hedeflere ulaşma ve Akreditasyonda ‘A’ sınıfına yükselme hususunda kararlı bir duruşu söz konusu olup, Odamız Yönetimi ve profesyonelleri çok özverili ve gerçekten ülke genelinde bir çok Odaya örnek olacak çalışmalar yapmaktadırlar. 2021 yılı bu anlamda Odamız adına çok önemli bir hizmet dönemi olacaktır. Tüm Meclis Üyelerimizin ve Meslek Komite Üyelerimizin de bu süreçte çok daha özverili ve gayretli olması tüm bu çalışmalara hız kazandıracak ve değer katacaktır. Sizlerin öncülüğünde Meslek Komitelerimizle birlikte sektörel sorunların tespiti, üyelerin beklentileri, sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili Meslek Komite Kararlarımıza yazılmak üzere Odamız tarafından hazırlanmış olan Sorun Bildirim Formuna işleyerek Odamızın ilgili birimine veya Genel Sekreterliğimize iletelim. Üye ziyaretlerimizde bu formlardan yanımızda bulundurarak önemli önemsiz demeden gelen talebi bu forma işleyerek kayıt altına alarak çözüm için Odaya iletelim. Yapılan çalışmaların ölçülebilir ve görünür olmasını hedefliyoruz. Ben sizlere ve tüm Meslek Komite Üyelerimize gösterdikleri gayretler için şükranlarımı sunuyorum.

Toplantımızın gündem maddeleri içerisinde yer alan Akreditasyon süreciyle ilgili olarak Odamızın yaptığı çalışmalar hakkında Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet Karabulut detaylı bilgiler paylaşacaktır. Ayrıca 2020 yılı Odamız Faaliyet Raporu sizlerle paylaşılmış ve Odamız Web Sitesinde yayınlanmıştır. Odamız tarafından yapılan bu çalışmaların ve faaliyet raporumuzun tüm üyelerimize Meslek Komite Üyelerimizce iyi anlatılması ve bilgilendirilmesi büyük önem taşıyor.

Bu vesileyle; Katılımınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, yeni hizmet döneminin Camiamıza ve İlimize hayırlar getirmesini diliyorum”dedi.

Toplantı Gündem Maddelerinin görüşülmesinin ardından, Serbest Kürsü Bölümünde Meclis Üyelerinin çalışmalarla ilgili çeşitli sorularına Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Genel Sekreter M.Mehmet Karabulut ve Oda Profesyonelleri tarafından yapılan değerlendirmeler ile sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.