DOLAR 32,3788 0.17%
EURO 35,0930 -0.1%
ALTIN 2.325,260,26
BITCOIN 2261791-1,64%
Elazığ
13°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

ERDOĞAN İPEK YOLU ULUSLARARASI ÇOCUK ve GENÇLİK MERKEZİNİN AÇILIŞINI YAPTI

ERDOĞAN İPEK YOLU ULUSLARARASI ÇOCUK ve GENÇLİK MERKEZİNİN AÇILIŞINI YAPTI

ABONE OL
Oca 26, 2021 11:09
ERDOĞAN İPEK YOLU ULUSLARARASI ÇOCUK ve GENÇLİK MERKEZİNİN AÇILIŞINI YAPTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ’daki temasları kapsamında Çaydaçıra Mahallesi’ndeki merkezin açılış törenine katıldı.

Açılışa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Elazığ Valisi Erkaya Yırık ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da katıldı.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’nın hayırlı bir hizmeti ortaya koyma noktasındaki gayretlerine işaret ederek, “İpek Yolu’nun bizim tarihimizdeki yeri malum çok çok farklı. Adeta bu bizim doğuş yolumuzdur ve bu doğuş yolumuzun güzergahında Elaziz’de böyle bir eserin ortaya çıkarılması ve bundan sonra da bu yolculuğu devam ettirecek bir neslin burada ihyası, inşası bizim için büyük bir önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.

Merkezde her türlü etkinliğin olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkezin yapımında emeği bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Usta’ya teşekkür etti.

Buradaki etkinliklerle birlikte İpek Yolu’nun çok farklı ses getireceğine inandığını vurgulayan Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“İnşallah biz Ankara’dan değil, tüm Türkiye’den bu sesi duyacağız, buna kesinlikle inanıyorum. Bu konuyla ilgili olarak bütün milletvekili arkadaşlarım burada ellerinden gelen her türlü desteği vermelidir. Etkinliklerle burasının sesini tüm Türkiye’ye, hatta hatta Etnospor’la da dünyaya duyurmalıdır diye düşünüyorum. Bu vesileyle emeği geçen tüm kardeşlerimi, mimarından mühendisine, işçisine kadar tebrik ediyorum, kutluyorum. Bu süreç içerisinde gerek şu andaki valimiz, bundan sonra gelecek valilerimiz, belediye başkanımız, belediye başkanlarımız, hepsinin de burada desteklerinin olması önem arz ediyor. Bu yolculuğumuz inanıyorum ki çok büyük hayırlara da vesile olacaktır.”

Elazığ merkez Çaydaçıra Mahallesi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen törende konuşan Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, önce hayal edip sonra da inanarak yapımına başladıkları merkezin açılışının sevincini yaşadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eserini sunmaktan onur duyduklarını vurgulayan Usta, şöyle konuştu:

“Bilimi ve teknolojiyi ilim ve irfan ile buluşturmak, medeniyetimizi, Doğu medeniyetini ve mesajını Batı’ya aktarmak, milli ve manevi değerleriyle yetiştirilmiş çocuklarımızı ve gençlerimizi ideal alarak bu merkezimizi planladık. Çocukların zorla dağa kaçırıldığı bu yakın coğrafyada, teröre bulaşmamış, teröre geçit vermemiş, gençlerine, çocuklarına sahip çıkmış, cesur yürekli insanların, Gakkoşların diyarı Elazığ’da biz de bu dağı aldık ve bir yaşayarak öğrenme merkezi haline getirdik.”

Merkezin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Usta, sözlerini şöyle tamamladı:

“Buranın yapılmasında ve inşasında emeği geçen mühendisimizden işçimize, tüm kurumlarımıza, bu hayali başlatan ve canla başla çalışan genel koordinatörümüze, son başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, bakanlarımıza ve bu açılışta bulunmayı çok arzu eden, beni hep motive eden ama ömrü vefa etmeyen babama teşekkürlerimi sunuyorum. Bu ülkenin geleceği ve nesilleri için bütün kapıları açan, ‘Gençler varsa ben de varım.’ diyerek hayalimize inanan, hayalimize ortak olan ve bu eserin ortaya çıkması için tereddütsüz desteğini ve himayesini esirgemeyen ve bize en güzel örneği yaşayarak gösteren Sayın Genel Başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza canı gönülden şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın dua etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, eserin hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ederek, beraberindekilerle açılışı gerçekleştirdi.

KAYNAK: Ak Parti Genel Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.