DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.294,920,78
BITCOIN 22833270,90%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

ENGELLİ ÇOCUKLARA BAKANLIK DESTEĞİ

ENGELLİ ÇOCUKLARA BAKANLIK DESTEĞİ

ABONE OL
Oca 18, 2021 20:05
ENGELLİ ÇOCUKLARA BAKANLIK DESTEĞİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hayata geçirdiği Engelsiz Çocuk Buluşması Projesi kapsamında 81 ildeki Çocuk Hakları Temsilcileri, 2.550 engelli çocuk ve aileleri ile bir araya gelerek, engelli çocukların sosyalleşmesine katkıda bulundu.

Engelli Çocuk ve Ailelerine Ziyaret

Bakanlığın 2020 Yılı Eylem Planı kapsamında başlattığı Engelsiz Çocuk Buluşması Projesiyle, 81 ildeki Çocuk Hakları İl Komitelerine üye çocuklar, geçen yıl 2.550 engelli ve ailelerini ziyaret etti. Gerekli tüm pandemi tedbirleri alarak gerçekleşen ziyaretlerde, Çocuk Hakları İl Yetişkin Temsilcisi eşliğinde engelli çocukların istek ve talepleri dinlendi. Ayrıca, ailelere de rehberlik ve psikolojik destek sağlandı.

Çocuk Hakları Eğitimi ve Müzik Dinletisi

Öte yandan Çocuk Hakları İl Komite üyeleri, ev ziyaretlerinin yanı sıra Engelsiz Yaşam merkezlerindeki çocuklarla da bir araya geliyor. Bu ziyaretlerde çocukların ilgi alanlarına göre hediyeler verilirken; çocukların anlayabilecekleri düzeyde yaratıcı drama ile çocuk hakları eğitimi veriliyor, müzik dinletileri gerçekleştiriliyor, sohbet ediliyor. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.