height="132" />
CHP’den VETERİNER HEKİMLERE ZİYARET

CHP’den VETERİNER HEKİMLERE ZİYARET

ABONE OL
Oca 8, 2021 18:37
CHP’den VETERİNER HEKİMLERE ZİYARET
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ’da sorunları yerinde dinlemek amacıyla bulunan CHP’den bir grup milletvekili Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası’nı ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 30 milletvekili ile Elazığ’da sürdürdükleri ve sorunları yerinde tespit etme amacı ile yapılan ziyaretler kapsamında bugün Kırklareli Milletvekili Vecdi GÜNDOĞDU, Bursa Milletvekili Orhan SARIBAĞ ve Giresun Milletvekili Necati TIĞLI ile Profesör Doktor Halis YERLİKAYA, Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası’nı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cazim BULUT, Tarım ve Hayvancılığın stratejik bir silah olduğunu, üretimini kendisi yapmayan ülkelerin önemli sorunlarla karşılaşacağını belirtti. Ot olmayınca et ve sütün de olamayacağını ifade eden BULUT, Elazığ’ın önemli ovalarından olan Altınova’nın su problemine değindi. Başlıca mesleki problemlere de dikkat çeken BULUT; “Mesleki anlamda sağlık çalışanı olarak kabul edilmemize rağmen bazı özlük hakları konusunda kapsam dışı bırakılıyoruz. Bizler sadece hayvan sağlığı alanında değil, zoonoz hastalıklarla mücadele ederek doğrudan halk sağlığı ile de ilgiliyiz. Pandemi sürecindeki aşı çalışmalarının başında yine Veteriner Hekimler var. Dünyada çevre, halk ve hayvan sağlığı biribiri ile bağlantılıdır. Bu nedenle ülkemizde de tek sağlık stratejisi uygulanmalıdır” dedi.

İlimiz hayvancılığı ve Veteriner Hekimlik mesleğinin sorunlarını dinleyen CHP milletvekilleri mecliste bu konuları gündeme getireceklerini ve sorunların takipçisi olacaklarını belirttiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.