height="132" />
ŞEHİR HASTANESİNE İKİNCİ PCR CİHAZI KURULDU

ŞEHİR HASTANESİNE İKİNCİ PCR CİHAZI KURULDU

ABONE OL
Oca 6, 2021 11:28
ŞEHİR HASTANESİNE İKİNCİ PCR CİHAZI KURULDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastenesine Başhekim olarak atanan Prof.Dr. Erol KELEŞ’in görevi devralmasının ardından, hastane yönetimi tarafından uygulamaya konulan ilk çalışmalardan biri hastane  PCR laboratuvarına ikinci bir cihaz kurularak hizmete açılması oldu.  Laboratuvara kurulan ikinci cihaz sayesinde, tek bir cihaz bulunmasından kaynaklı sorunların da önüne geçilebilecek.

Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sürdürülen Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastenesine  PCR (Polimeraz Zincir Reaksiyonu) tanı laboratuvarı Eylül 2020 tarihinde kurularak hizmete açıldı ve açıldığı günden itibaren yaklaşık 50 binin üzerinde test yapılan Covid-19 tanı laboratuvarı, Covid-19 tanısı konulan hastaların tedavi sürecinin etkin bir şekilde işletilmesine büyük katkı sundu. Hastane  PCR laboratuvarına ikinci bir cihaz kurularak hizmete açılması sayesinde, tek bir cihaz bulunmasından kaynaklı sorunların da önüne geçilebilecek.

Tüm güvenlik prosedürlerinin uygulandığı laboratuvarda, gelen numuneler önce hasta kabul işleminden geçirilerek tasnif ediliyor. Güvenlikli kabinlerde Laboratuvar Teknisyenleri tarafından işleme tabi tutulan numuneler cihaza yüklenerek analiz ediliyor. Mikrobiyoloji Uzmanları tarafından değerlendirilen analiz sonuçları sisteme aktarılarak işlem tamamlanıyor. Laboratuvar  24 saat esasıyla çalışıyor.

PCR laboratuvarında incelemelerde bulunan Başhekim Prof.Dr.Erol KELEŞ, laboratuvara kurulan ikinci cihazla tek cihaz bulunmasından kaynaklı sorunların önüne geçilebileceğini belirterek, bu süreçte büyük destekleri olan Sağlık Bakanlığına ve İl Sağlık Müdürlüğüne şükranlarını iletti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.