DOLAR 32,3787 0.16%
EURO 34,9637 -0.34%
ALTIN 2.324,200,22
BITCOIN 2259752-0,63%
Elazığ

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

DEVA PARTİSİ 24 OCAK 2020 DEPREMİNİN DEPREM ÜSSÜ OLAN KÖYLERE GİTTİ

DEVA PARTİSİ 24 OCAK 2020 DEPREMİNİN DEPREM ÜSSÜ OLAN KÖYLERE GİTTİ

ABONE OL
Oca 6, 2021 18:04
DEVA PARTİSİ 24 OCAK 2020 DEPREMİNİN DEPREM ÜSSÜ OLAN KÖYLERE GİTTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Murat Dağhan ve beeraberindeki heyet 24 Ocak Elazığ depreminde deprem üssü olan köylerde bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Sivrice İlçesine gitti.

DEVA Partisi il Başkanı Murat Dağhan burada yaptığı açıklamada; Elazığ il ve ilçe teşkilatı olarak Sivrice mülki amiri ve Belediyesine, makamlarında ziyaretlerde bulunup TOKİ’nin Sivrice ilçesinde “depremi fırsata çevirelim” şiarıyla yürüttüğü yeniden yapılaşmaya ilişkin kapsamlı temaslarda bulunduklarını söyledi.

Bu ziyaretin ardından ilk olarak TOKİ’nin Gölbaşı mahallesinde inşaasına başladığı konutlara,  DEVA partisi yönetiminde görevli mimar, mühendis ve Şehir plancısı arkadaşlarıyla yerinde incelemelerde bulunduklarını vurgulayan Dağhan, “Proje kapsamında daha iyi yapılabilecekleri ve bulunan eksiklikleri gözlemledikten sonra gene DEVA partisi teşkilatı olarak incelemelerde bulunmak amacıyla aynı gün Sivrice ilçe merkezinden, 24 OCAK depreminin merkez üssü diye bildiğimiz Sivrice’nin Abutahir ve Çevrimtaş köylerine ziyaret gerçekleştirmek üzere yola koyulduk” dedi.

İl Başkanı DAĞHAN açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Yetkililerce, her fırsatta her şeyin layıkıyla yapılmış olduğunu ısrarla vurgulayan açıklamaların tam aksine; köylüye ev yapılmadığını, köylünün ne olacağından bi haber olduğunu, depremde yıkılan ev enkazlarının halen köylerin orta yerinde durduğunu, enkazların köy yollarını kapadığını, bu nedenle insanların baba ocağı köylerinden başka yerlere göç ettiklerini, hem vatandaşın dertlerini dinlemeleri esnasında hem de yaptıkları incelemeler sırasında açık bir biçimde, derin bir esefle gördük.

Bu her iki köyde yaşayan insanların bastıran soğuklardan, halen çadırda yaşamak zorunda kaldıklarından, hiç ısınmayan konteynerin sadece tek göz odası için bile aylık 600 tl elektrik parası ödemek zorunda olduklarından, bunu ödeyemediklerinde kesilen elektrikten ötürü büyük bir mağduriyet içinde olduklarına tanıklık ettik.  Bu vesileyle hali vakti yerinde olan vatandaşlara da buralara yardım etme çağrısında bulunuyoruz.

Malatya’nın Doğanyol ilçesi ve köylerindeki inşa faaliyetlerinin büyük ölçüde tamamlandığına dair ciddi duyumlar aldık. Sivrice ilçesi ve köylerinde de projelerin bir an evvel bitirilerek acilen ihtiyaca uygun konut inşa faaliyetine başlanmasına, depremin üzerinden tam 1 yıl geçmiş olmasına karşın köylerin içinde halen uluorta duran molozların ivedilikle kaldırılarak köyde yaşama fırsat verilmesi konularında yetkililerin ivedilikle harekete geçmesi için vatandaş adına yetkililere çağrı ve istekte bulunuyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.