height="132" />
MAĞAZALAR E TİCARETE YÖNELDİ

MAĞAZALAR E TİCARETE YÖNELDİ

ABONE OL
Oca 2, 2021 15:42
MAĞAZALAR E TİCARETE YÖNELDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs pandemisi nedeniyle gelen sokağa çıkma yasakları, alışveriş merkezleri (AVM) ve küçük işletmeleri e-ticaret platformuna yöneltti. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan 2020’nin Ağustos ayında e-ticaret hacminin %64 arttığını duyurdu. Sektörlerdeki satış alanı değişimi güven endeksini olumsuz etkiledi.

Perakendeciliğe Güven Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayınladığı verilere göre perakende ticaret sektörüne olan güven %7,8 azaldı.

TÜİK’in bülteninde yer alan bilgilere göre mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi aralık ayında %7,8 oranında azalarak %87,6 değerini aldı. Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre, son üç aylık dönemde iş hacmi satışlar alt endeksi %14,4 azalarak %73,0 oldu. Mevcut mal stok seviyesi alt endeksi %1,1 azalarak %107,8 değerini aldı. Gelecek üç aylık dönemde iş hacmi ile satışlar beklentisi alt endeksi ise %9,6 azalarak %81,9 oldu.

Hizmet Sektörüne Güven Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayınladığı verilere göre hizmet sektörüne olan güven %9,2 azaldı.

TÜİK’in bülteninde yer alan bilgilere göre mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Kasım ayında %77,5 iken, aralık ayında %9,2 oranında azalarak %70,4 değerini aldı. Hizmet sektöründe bir önceki aya göre, son üç aylık dönemde iş durumu alt endeksi %11,2 azalarak %66,4 oldu. Son üç aylık dönemde hizmetlere olan talep alt endeksi %9,8 azalarak %64,9 değerini aldı. Gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi alt endeksi ise %7,1 azalarak %79,8 oldu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.