height="132" />
PÜTÜRGE MİRYAYLASI GÖLETİ VE SULAMASI PROJESİ DEĞERLENDİRİLDİ

PÜTÜRGE MİRYAYLASI GÖLETİ VE SULAMASI PROJESİ DEĞERLENDİRİLDİ

ABONE OL
Ara 17, 2020 17:27
PÜTÜRGE MİRYAYLASI GÖLETİ VE SULAMASI PROJESİ DEĞERLENDİRİLDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut DÜNDAR‘ın başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcıları, ilgili Şube Müdürleri ve teknik personelleri ile yüklenici firma yetkililerinin katılımıyla DSİ 9. Bölge Müdürlüğü  Toplantı Salonunda Malatya Pütürge Miryaylası Göleti ve Sulaması Proje Ara Raporu Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Proje sahası, Malatya İl merkezinin yaklaşık 72 km güneydoğusunda bulunan Pütürge İlçesi’nin 5,9 km güneydoğusunda, Örnek Köyü’nün 1,9 km kadar güneybatısında yer alıyor.

Miryaylası Göleti, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde, temelden 75 m, talvegden 74 m yüksekliğinde inşa edilecek olup, depolanacak 3.379.000 m3 su ile gölet mansabında bulunan 7.900 dekar tarım arazisinin cazibeli borulu yağmurlama ve damla sulama sistemleriyle sulanması sağlanacak.

Gölet projesinin Nisan 2021 tarihine kadar tamamlanması planlanmakta olup, akabinde bütçe imkânları çerçevesinde yatırım programına teklif edilerek inşaatına başlanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.