height="132" />
AŞI KONUSUNDA BİLGİ KİRLİLİĞİNE DİKKAT!

AŞI KONUSUNDA BİLGİ KİRLİLİĞİNE DİKKAT!

ABONE OL
Ara 15, 2020 18:01
AŞI KONUSUNDA BİLGİ KİRLİLİĞİNE DİKKAT!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Tabipler Birliği COVID-19 İzleme Kurulu toplantısında konuşan Dr. Vedat Bulut, Türkiye’de aşı konusunun bir çok bilgi kirliliği bulunduğunu söyledi.

Dr. Bulut da güncel aşı çalışmalarına ait bilgilendirmelerde bulundu.

Koruyucu sağlık hizmetlerinden sorumlu Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun görevi olmasına karşın aşı ihalesini ikinci ve üçüncü basamak hizmetlerinden sorumlu Kamu Hastaneleri Birliği’nin yürüttüğünü kaydeden Vedat Bulut, Bir pandemide en kötü yönetim, belirsizlik yaratmaktır. Aşıyla ilgili de pek çok bilgi kirliliği var. Bağımsız kuruluşlarca onay süreci belgelendirilmiş her türlü aşı güvenlidir. Yeter ki bilgiler kamuoyuyla şeffaf paylaşılsın” dedi.

Bulut ayrıca “Türkiye’de kullanılacak aşının hangisi olacağı, ne kadar miktarda alınacağı, hangi bilgilendirmelerle tescilleneceği, hangi tarihte aşı kampanyasına başlanacağı belirsizliğini korumaktadır” diye konuştu. Sağlık çalışanlarının sağlığı söz konusu olunca söz alan Dr. Özlem Kurt Azap, aylardır sağlık çalışanlarına dair veriler paylaşılmadığına; aylar sonra ise Toplum Bilim Kurulu’nun bir üyesinin 6 Kasım’da sağlık çalışanlarında 40 bin vaka sayısı verirken, Sağlık Bakanı’nın 9 Aralık’ta 120 bin verisi sunduğuna dikkat çekti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.