DOLAR 32,4414 0.18%
EURO 35,0516 -0.16%
ALTIN 2.322,290,15
BITCOIN 22933532,35%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ DERNEĞİ PANDEMİ KONUSUNDA AÇIKLAMA YAPTI

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ DERNEĞİ PANDEMİ KONUSUNDA AÇIKLAMA YAPTI

ABONE OL
Ara 16, 2020 11:29
ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ DERNEĞİ PANDEMİ KONUSUNDA AÇIKLAMA YAPTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu, korona virüs hakkında aldıkları tavsiye kararlarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan genelge doğrultusunda alışveriş merkezlerinin sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı günlerde 10:00 – 20:00 saatleri arasında faaliyetlerini sürdürmeye ve misafirlerine hizmet sunmaya devam edeceğini belirten dernek yetkilileri, “Günümüzün önemli bir zaman dilimini paylaştığımız ortak yaşam alanlarımızda misafirlerimizin, iş ortaklarımızın, çalışanlarımızın sağlığı önceliğimiz kabul edildiğinden; her zaman olduğu gibi hijyen seviyesi maksimuma çıkartılmış , tedbirler doğrultusunda girişlerde HES kodu sorgulaması uygulamasına geçilmiş ve en üst düzeyde temizlik ve dezenfektasyon çalışmaları gerçekleştirilmektedir. TSE ile yapılan işbirliği protokolü doğrultusunda alışveriş merkezlerimiz “Güvenli Alışveriş Merkezi Sertifikası” almaktadır. Bu haliyle Alışveriş Merkezlerimiz kurumsal ve mekânsal anlamında en güvenli alanlar olarak misafirlerimize sağlıklı hizmet sunmaya, tedarik zincirinin en güvenli halkalarının başında gelmeye devam etmektedir” diye konuştu.

Kapalı İşletmelerden Kira Almıyoruz

Açıklama şu ifadeler yer verildi, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ve İçişleri Bakanlığı Genelgelerinde düzenlenen tedbirler kapsamında hizmet sunma ve çalışma şekli değişen ve/veya faaliyetleri etkilenen değerli iş ortaklarımıza, içinde bulunduğumuz durum değerlendirilerek somut olayın şartları doğrultusunda Alışveriş Merkezlerimiz tarafından salgının ilk günlerinden itibaren olduğu gibi gerekli her türlü destek verilmektedir. Örneğin yayınlanan genelgelerle faaliyetleri durdurulan sinema, çocuk eğlence merkezi vb. işletmelerden kira alınmamaktadır, sektörlere göre her kiracı özelinde %70’lere varan indirimler yapılmıştır. Bu destekler kapsamında paydaşlarımız olan başta perakende ve yeme-içme sektörlerinde faaliyet gösterenler olmak üzere kiracılarımıza üyelerimiz tarafından şimdiye kadar 5 milyar ₺’yı aşkın kira desteği alışveriş merkezi yatırımcıları tarafından verilmiştir. Dünyada benzeri az olan bu büyük destek neticesinde ülkemizde; başta ABD, İngiltere ve AB ülkeleri olmak üzere diğer ülkelerde yaşanan iflaslar yaşanmamıştır. Bu destekler, üyelerimizin kredilerinin yapılandırılması talepleri gerekli karşılığı bulmamış olmasına rağmen gerçekleştirilmiştir. Kamu otoritesince alınan tedbirler süresince istihdamın ve ekonomik faaliyetlerin korunması adına, paydaşlarımız olan kiracılarımıza önümüzdeki dönemde de üyelerimizin elinden gelen desteği her kiracı özelinde oluşturarak vermesi tavsiye edilmektedir. Ülkemizde organize perakende sektörünün gelişimi adına üzerine düşeni yapma kararlılığı ve özverisini gösteren alışveriş merkezi yatırımcılarının, geçtiğimiz dönemde olduğu gibi bu tavsiye kararını da hayata geçireceğine inancımız tamdır. Benzer yaklaşımın finans kuruluşları tarafından üyelerimize gösterilmesi, bu sürecin sektörümüz ve ülke ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerini en kısa sürede ortadan kaldırmak için hayati önem arz etmektedir. Covid-19 salgınını hep birlikte alınan tedbirlere uyarak, dayanışma içerisinde, aşı konusundaki müspet gelişmelerin sağlayacağı ivme ile en kısa sürede aşacağımız inancıyla sağlıklı, mutlu, huzurlu günler dileriz” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.