DOLAR 32,3914 0.21%
EURO 35,2434 0.04%
ALTIN 2.323,250,19
BITCOIN 22957852,85%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

DEVLET SU İŞLERİNİN ELAZIĞ YATIRIMLARI DEĞERLENDİRİLDİ

DEVLET SU İŞLERİNİN ELAZIĞ YATIRIMLARI DEĞERLENDİRİLDİ

ABONE OL
Ara 12, 2020 15:06
DEVLET SU İŞLERİNİN ELAZIĞ YATIRIMLARI DEĞERLENDİRİLDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı  Mehmet Hadi TUNÇ, Milletvekilleri  Metin BULUT,   Zülfü Tolga AĞAR, AK Parti İl Başkanı Şerafettin YILDIRIM, DSİ Genel Müdürlüğü heyeti ile DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut DÜNDAR ’ın katılımıyla DSİ Toplantı Salonunda Elazığ İli Yatırımları Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığ Milletvekilleri Zülfü DEMİRBAĞ ve Sermin BALIK’ın, Covid-19 temaslısı olması nedeniyle katılım sağlayamadığı toplantıda; DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut DÜNDAR’ın, Elazığ’a ait 2020 yılında yapılan ve 2021 yılı yatırım programına alınması önem arz eden baraj, gölet, sulama, içmesuyu ve taşkın koruma projeleri ile yapılması planlanan ve önem arz eden projelerle ilgili sunumu çerçevesinde konular değerlendirildi.

Bu çerçevede Uluova Sulamasının cazibeli basınçlı borulu sulama sistemi ile sulanmasına ait Hatunköy Barajı ve Sulaması ile Gökçe Barajı ve Sulaması alternatif projelerin durumu, Kuzova Sulamasına ait arazilerin cazibeli borulu sulama sistemi ile sulanması ve Elazığ’ın uzun vadeli içmesuyu temini ihtiyaçları için planlaması devam eden Çemişgezek Tagar Barajı Projesi, Hamzabey Tarhana Derivasyonu, 20.01.2020 tarihinde ihale edilecek Elazığ Merkez Gümüşkavak (Şorşor Deresi) 2. Kısım, yeni teklif edilecek Arıcak Deştek Regülatörü ve Sulaması, Mikrohavza sulamaları, yapımı devam eden Odabaşı, Tatar, Sarıcan, Bazlama sulamaları, yeni teklif edilecek Elazığ Merkez Elmapınarı, Kovancılar Hacısan, Baskil Şehit Fethi Sekin (Şefkat), Keban Altıyaka Göleti, Karakoçan Yukarıovacık Göleti, Elazığ Sivrice Başkaynak Göleti, Kovancılar Topağaç Göleti, Elazığ Arıcak İlçe Merkezi La Deresi Üst Havza Tedbirleri, Elazığ Arıcak Erimli Beldesi Üst Havza Tedbirleri, Elazığ Palu Akbulut ve Gemtepe Köyleri Yukarı Havza Tedbirlerinin Alınması vd. taşkın korumalar ile 2021 yılında yapımı devam edecek Elazığ, Palu, Kovancılar ile Merkez Beldelerin içmesuyu inşaatlarının durumları, Arazi toplulaştırma projeleri, yer altı besleme ve yeraltı barajları görüşüldü. İzlenecek yol haritası belirlendi.

Bu projelerin hayata geçirilmesi için DSİ 2021 yılı yatırım ödeneğinden Elazığ için daha fazla pay almak suretiyle beklenen faydanın daha kısa sürede gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.