height="132" />
DÜNYADA COVİD AŞISINI İLK YAPTIRN 90 YAŞINDA BİR İNGİLİZ

DÜNYADA COVİD AŞISINI İLK YAPTIRN 90 YAŞINDA BİR İNGİLİZ

ABONE OL
Ara 8, 2020 19:36
DÜNYADA COVİD AŞISINI İLK YAPTIRN 90 YAŞINDA BİR İNGİLİZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşik Krallık, dünyada Pfizer in BioNTech Covid-19 aşısını onaylayan ilk ülke oldu. Bu, toplu aşılamanın başladığını gösteriyordu.

Londra’da halihazırda 40 milyon doz sipariş edildi ve bu da 20 milyon insanı aşılamaya yetecek.

Sıradan bir buzdolabında ilacın raf ömrü 5 gündür ve bu nedenle eksi 70 derece sıcaklıkta saklanmalıdır. Başlangıç ​​olarak, aşı 50 hastanede verilecek ve 14 Aralık’tan itibaren pratisyen hekimler aşıyı ülke çapında 1.000’den fazla aşılama merkezine koyacak.

90 yaşındaki Margaret Keenan, Birleşik Krallık’ta bir aşılama programının parçası olarak ilacı alan dünyadaki ilk kişi oldu.

Kuzey İrlanda’da doğan ancak 60 yıldır Coventry’de yaşayan Keenan, aşıyı saat 18: 31’de şehrin Üniversite Hastanesi’nde aldı. Yerel  saatle Salı.

Ona göre, ilk aşılananlar arasında olmak onun için bir “ayrıcalık” ve bunun doğum günü için en iyi erken hediye olduğu. Böylelikle önümüzdeki tatillerde ailesi ve sevdikleriyle daha fazla vakit geçirme imkânı bulacaktır.

KAYNAK: Hibya Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.