height="132" />
TORUN; 7 BİN LİRALIK “ATATÜRK” TABELASINA SORUŞTURMA AÇAN BAKANLIĞA SORDU

TORUN; 7 BİN LİRALIK “ATATÜRK” TABELASINA SORUŞTURMA AÇAN BAKANLIĞA SORDU

ABONE OL
Ara 5, 2020 21:35
TORUN; 7 BİN LİRALIK “ATATÜRK” TABELASINA SORUŞTURMA AÇAN BAKANLIĞA SORDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanlığı’nın, ilçedeki millet bahçesinin adını “Atatürk Parkı” olarak değiştiren ve 7 bin liraya tabela yaptıran Rize Fındıklı Belediye Başkanı hakkında soruşturma başlatmasına tepki gösterdi.

Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “‘Atatürk’ yazılı 7 bin liralık tabelayı kamu zararı sayan Bakanlığınız, Ankara’da 750 milyon dolara mal olduğu belirtilen Ankapark’ın neden olduğu kamu zararı için işlem yapmış mıdır? ‘Atatürk’ yazılı 7 bin liralık tabelayı kamu zararı sayan Bakanlığınız, Antalya Serik’teki 500 bin liralık rüşvet iddiasıyla ilgili soruşturma açmış mıdır?” diye sordu. Torun, İçişleri Bakanlığı’nın muhalefet belediyelerine yönelik bu tutumuyla tarafsızlık ilkesini ihlal ettiğini belirterek, “Milletimizin hayretle şahit olduğu bu yanlı ve partizan politikalardan ne zaman vazgeçeceksiniz?” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Torun, İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. Torun önergesinde, “İçişleri Bakanlığı, Rize’nin Fındıklı ilçesindeki, ‘Fındıklı Millet Bahçesi’nin adının, ‘100. Yıl Atatürk Parkı’ olarak değiştirilmesi gerekçesiyle, Fındıklı Belediye Başkanımız Ercüment Şahin Cervatoğlu ve 7 Belediye Meclisi Üyesi hakkında soruşturma izni verilmiştir. Soruşturma izni evrakında, Fındıklı Belediyesi’nin söz konusu parkın girişine, ‘100. Yıl Atatürk Parkı’ yazılı tabela yaptırdığı için kamuyu 7 bin 864 TL zarara uğrattığı iddia edilmiştir” dedi.

“Rüşvete işlem yapıldı mı?”

Torun, Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti:

“‘Atatürk’ yazılı 7 bin liralık tabelayı kamu zararı sayan Bakanlığınız, önceki dönem AK Partili belediye tarafından aynı alana 60 bin TL’ye yaptırılan ‘Fındıklı Millet Bahçesi’ yazılı tabela hakkında işlem yapmış mıdır?

‘Atatürk’ yazılı 7 bin liralık tabelayı kamu zararı sayan Bakanlığınız, Ankara’da 750 milyon dolara mal olduğu belirtilen, sonrasında ise bir demir yığınına dönen Ankapark’ın neden olduğu kamu zararı için ilgili AK Partili belediyesi hakkında işlem yapmış mıdır?

‘Atatürk’ yazılı 7 bin liralık tabelayı kamu zararı sayan Bakanlığınız, Antalya Serik’in önceki dönem AK Partili Belediye Başkanı’nın bir işletme sahibinden 500 bin lira rüşvet aldığı iddiasıyla ilgili işlem yapmış mıdır?

‘Atatürk’ yazılı 7 bin liralık tabelayı kamu zararı sayan Bakanlığınız, Ordu’da AK Partili belediye tarafından 15 milyon lira harcanarak yapıldığı belirtilen ancak daha sonra hastane yapılacağı gerekçesiyle sökülen Botanik Park’ın neden olduğu kamu zararı için işlem yapmış mıdır? Yapmamışsa gerekçeleri nelerdir?”

“Ne zaman vazgeçeceksiniz?”

Bakanlığın muhalefet belediyelerine yönelik bu tutumunun tarafsızlık ilkesine aykırı olduğunu ifade eden Torun, “Tüm siyasi partilere eşit mesafede durması gereken İçişleri Bakanlığı, milletimizin hayretle şahit olduğu bu yanlı ve partizan politikalardan ne zaman vazgeçecek” dedi. AK Partili belediyelerde yaşanan sadece birkaç olayı sorduğunu belirten Torun, “Ama ne yaparlarsa yapsınlar, hangi soruşturmayı açarlarsa açsınlar, bir santim eğilmeyeceğiz, bir milim geri gitmeyeceğiz, tüm engelleri halkla birlikte aştık, aşmaya devam edeceğiz” dedi.

KAYNAK: Hibya Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.