DOLAR 32,3476 0.29%
EURO 35,1590 0.07%
ALTIN 2.301,321,06
BITCOIN 23085453,64%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

STOK BİTTİ ATIŞTIRMALIK BAŞLADI

STOK BİTTİ ATIŞTIRMALIK BAŞLADI

ABONE OL
Ara 5, 2020 20:48
STOK BİTTİ ATIŞTIRMALIK BAŞLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artışla birlikte sokağa çıkma yasağının başladığı 4 Aralık’ta en çok atıştırmalık kategorilerinde ürünler alındı.

Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artışla birlikte sokağa çıkma yasağının başladığı 4 Aralık’ta en çok atıştırmalık, alkolsüz içecekler ve kuruyemiş kategorilerinde ürünler alınırken, ilk sokağa çıkma yasaklarının başladığı tarih olan 11 Nisan’da en çok alınan makarna, tuvalet kâğıdı, kolonya ve dezenfektan bu kez rağbet görmedi. 1 Aralık 2020 itibarıyla yürürlüğe giren sokağa çıkma kısıtlamaları ve ardından 4 Aralık 21.00 itibarıyla hafta sonu sokağa çıkma yasağı, bakkal ve market alışverişlerinde satış hacmini bir önceki haftaya göre yüzde 17 arttırdı.

Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artışla birlikte sokağa çıkma yasakları yeniden başlarken, hafta sonu geçerli olacak iki günlük yasak öncesi vatandaşlar ihtiyaçları için market ve bakkallara yöneldi. Perakende sektörünün ölçümlenemeyen en büyük alanı olan bakkal, büfe ve küçük marketlerden oluşan geleneksel perakende kanallarının alışveriş datasını gerçek zamanlı olarak kaydederek trendleri analiz eden Trendbox, İstanbul’da 1000’den fazla noktadan aldığı verilerle yeni sokağa çıkma kısıtlamalarında yaşanan alışveriş değişimlerini analiz etti. Elde edilen verilere göre hafta sonu sokağa çıkma yasağının başladığı 4 Aralık’ta alışverişin en yoğun olduğu saatler 19:00 ve 20:00 olurken, en çok alınan ürünler ise gazlı içecek, kuruyemiş, kek ve bisküvi gibi atıştırmalıklar oldu. Enerji içeceklerindeki satışlarda ise bir önceki haftalara göre yüzde 22 oranında artış kaydedildi.

YENİ YASAKLARDA KEYİF ALIŞVERİŞİ ÖN PLANA ÇIKTI

Sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırıldığı haziran ayından bu yana alışverişe normal seyrinde devam eden vatandaşın, 11 Nisan yasağı öncesinin aksine bu defa temel gıda ürünlerinde stok yapmadığı gözlendi. Bunda yasak günlerinde temel ihtiyaçların karşılanacağı bakkal, market, kasap ve fırın gibi işyerlerinin saat 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet göstereceğinin önceden açıklanması etkili oldu.

KAYNAK: Hibya Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.