height="132" />
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLK MİLLİ HELİKOPTER MOTORU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLK MİLLİ HELİKOPTER MOTORU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

ABONE OL
Ara 5, 2020 23:02
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLK MİLLİ HELİKOPTER MOTORU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlk Millî Helikopter Motoru TEİ-TS1400’ün teslimine ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni’ne canlı bağlantı ile katılarak açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

Bugün savunma sanayi başkanlığımız tarafından başlatılan ve TEI tarafından yürütülen Turboşaft Motor geliştirme projemiz de önemli bir gün yaşıyoruz.

Gökbey helikopterimiz için Türk mühendisleri tarafından tasarlanıp imal edilen Turboşaft motorumuzun test için teslimi ile tasarım merkezinin açılışını gerçekleştiriyoruz.

Araştırma geliştirme birimlerimiz çok daha verimli ve koordineli bir şekilde çalıştığı bir elin parmakları kadar ülke var.

Artık sadece motor üreten değil motor tasarlayan üreten ve dünyaya satan bir marka haline dönüşüyoruz.

Bu altyapı aynı zamanda Millî Muharip Uçak motoru gibi daha yüksek güç sınıfı motorlarımızın testinde de kullanılabilecek.

Arifiye’deki tank palet fabrikası üzerinden ülkemizin savunma sanayini baltalamaya çalışsa da biz bu edepten asla vazgeçmeyeceğiz.

Arifiye’deki fabrika meselesini bir kez daha anlatmak istiyorum. Her şeyden önce Arifiye’deki fabrika arazisi binası makineleri dahil her şeyiyle bedeli 250 milyon doları ancak bulan bir tesistir. Bu fabrikaya 20 milyar dolar diyen hem ömründe hiç fabrika görmemiştir. Hem de 20 milyar doları ne anlama geldiğini bilmiyordur. Yani neresinden tutsanız elinizde kalacak bir iftira ile karşı karşıyız.

Ayrıca yapılan işlemin adı satış değildir, özelleştirmede değildir. Yapılan işin adı işletme devridir mülkiyeti Milli Savunma Bakanlığı’mızda olmak üzere bir Türk şirketi olan bir tepsiye 25 yıllığına işletme devri yapılan fabrikanın Katarlı yatırımcılara satışı gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin vatan sınırlarını korumadaki ve sınır ötesi harekatlarında rahatsızdı bu tür bahanelerle askerimizi hedef alarak dışa vuranları milletimize havale ediyoruz.

18 yıldır gece gündüz çalışıyoruz. Gemiden tanka uydudan insansız hava aracı sistemlerine savunmanın her alanında yatırımlarımız ve teşviklerimize devam ediyoruz.

Dışa bağımlılığın ortadan kaldırılmasını sağlayacak kritik alanlarda ki çalışmaları özellikle destekledik.

Türkiye 125 bini geçen uluslararası öğrenci sayısı ile bu alanda dünyada ilk 10 ülke ile aynı şekilde Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı ile projelerde görev almak üzere yüzlerce araştırmacıyı ülkemize getirdik.

Milli Helikopter Motorumuzun ve Tasarım Merkezinin ülkemize, milletimize havacılık sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum.

KAYNAK: Hibya Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.