height="132" />
SORUN ve BEKLENTİLER DEVLETİN ZİRVESİNE TAŞINDI

SORUN ve BEKLENTİLER DEVLETİN ZİRVESİNE TAŞINDI

ABONE OL
Ara 4, 2020 12:45
SORUN ve BEKLENTİLER DEVLETİN ZİRVESİNE TAŞINDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından iş dünyasının acil çözüm bekleyen sorun ve taleplerinin Cumhurbaşkanı ve ilgili Bakanlar nezdinde devletin zirvesine taşındığını söyledi…

Her bir başlık iş dünyası için tarihi öneme sahip…

Başkan Arslan konuya ilişkin değerlendirmesinde TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tarafından devletin zirvesine taşınan başlıkların iş dünyası için tarihi öneme sahip olduğunu ifade ederek, “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamız başta olmak üzere, ülkemiz genelinden çok sayıda Oda ve Borsanın iş dünyası adına TOBB nezdinde çözüm talebinde bulunduğu çok önemli konular Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimizin zirvesine taşınmıştır.

Maliye ve Hazine Bakanı Sayın Lütfü Elvan, Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Mustafa Varank, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a iletilen talep ve beklentiler iş dünyası için COVİD-19 sürecinde hayati öneme sahip ve iş dünyamızın çok önemli beklentilerini oluşturmaktadır.

Sayın Hisarcıklıoğlu, Odalarımızın talepleri ve pandemi tedbirleri kapsamında kapanan veya ciddi ciro kaybı yaşayan işletmelerimizin ilave desteklere ihtiyacı olduğu gerçeğinden hareketle bu işletmelere kira, zaruri giderler, acil ihtiyaçları vb giderleri için doğrudan destek verilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Ayrıca, vergi, prim, kredi ödemelerinin de ertelenmesinin hayati öneme sahip olduğunu özellikle vurgulamıştır.

Bu taleplerle birlikte başta medikal sektörümüz olmak üzere iş dünyasının kamudan hakediş alacaklarının ödenmesi hususunda Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfü Elvan’a konuyu bir kez daha ileterek, Sayın Bakanın çözüm odaklı ve samimi girişimlerine şahit olarak bu mutluluğunu iş dünyası ile paylaşmıştır.

Sayın Hisarcıklıoğlu tüm bu taleplerimizle birlikte sektörlerin diğer sorun ve önerilerinin tamamını başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili bakanlarımıza aktarmıştır. KOBİ’leri ve tüm ticaret erbabını rahatlatarak ve istihdamı koruyacak müjdeli haberleri heyecanla bekliyoruz.

Sayın Başkanımıza iş dünyamız adına mücadelesi ve girişimleri nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.