DOLAR 32,3277 0.23%
EURO 35,1188 -0.05%
ALTIN 2.299,090,96
BITCOIN 23041753,05%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

MİLLİYETÇİLİK BİR MİLLETİN KURTULUŞUDUR

MİLLİYETÇİLİK BİR MİLLETİN KURTULUŞUDUR

ABONE OL
Nis 2, 2021 13:47
MİLLİYETÇİLİK BİR MİLLETİN KURTULUŞUDUR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Biz ülkücüler Türkeş Bey’den edindiğimiz siyasi edep ve terbiye ile büyüdük. O’nun gibi bizimde birilerini anmamız ve rahmet okumamız için bizleri sevmelerini ve kabullenmelerini beklemiyoruz. Türkiye’ci olmaları yeterli. Ülkücülerin başkalarından bir farkı da budur.

Cemil Meriç’te sosyalistti. Ama onun sosyalizmi diğerlerinden çok farklıydı. Kendi kalemiyle yazdığı sosyalizm şuydu:” Sosyalizm; insanın insanı istismar etmemesi, emeğin değerlenlendirilmesi ve mükafatlandırılmasıdır. Elbette kendimize has sosyalizm olacaktır. Milli hasletlerimizle çelişmeyen bir düzen. En kötü şey riyakarlıktır. Sosyalizm ızdırabın çığlığıdır.”

Marksizmin yüzünü göstermek bakımından Mehmet Ali Aybar’a gelelim:1962 TİP’in genel başkanı olur. 1968 de yine kominist yönetimle idare edilen Çekoslovakya Sovyetler Birliğince işgal edilince karşı çıkar. Ve bu çıkış onun siyasi hayatının sonu olur.

Atilla İlhan’ı anlatmama gerek yok.Onun Hangi Sol ve hangi Atatürk eserlerine bakmak yeterlidir. Uğur Mumcu ülkücülere hoş bakmazdı. Ama ülkesini seven biriydi. öldürülmesine elindeki bölücülük ve Barzani ailesinin yahudi olduğuna dair bilgi ve vesikalar sebep oldu. O solcuydu. Hablemitoğlu ise Türk Milliyetçisiydi. Onun da ölümüneTürkiye’de faaliyet gösteren Almanya vakıflarını afişe etmesi sebebiyet verdi. Milli sosyalistlerin marksist sosyalistler tarafında enterne edilmesi Türkiye’ye en büyük kötülük olmuştur.

Düşmanla mücadele ederken, müdafiler için en büyük hata; önünü ve arkanı görememektir. Maalesef Türk Sağı ve Solu ülke meselesinde önünü ve arkasını göremediği için Türkiye bu hale geldi desek abartmış olmayız.

YAVUZ KUZGUN
Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.