height="132" />
DENİZ HAYDUTLUĞU İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

DENİZ HAYDUTLUĞU İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

ABONE OL
Kas 26, 2020 23:11
DENİZ HAYDUTLUĞU İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aden Körfezi ve Somali açıkları ile Hint Okyanusu’nda deniz haydutluğu ile mücadele kapsamında görev yapan Çok Uluslu Birleşik Görev Kuvveti-151’in komutası 25 Haziran’dan beri Türkiye tarafından yürütülüyor.

CTF-151 bünyesinde; Türkiye, ABD, Bahreyn, Brezilya, İngiltere, Japonya, Kore Cumhuriyeti, Kuveyt, Pakistan ve Umman’dan personel ile Kore Cumhuriyeti, Japonya, ABD, İngiltere ve Pakistan’dan tefrik edilen gemi ve uçaklar görev yapıyor.

Deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetlerinde; askeri unsurlar vasıtasıyla icra edilen harekâtın yanı sıra bölge ülkelerinin askeri ve sivil temsilcileri ile yakın temas muhafaza edilerek ilişkiler geliştirilmekte, uluslararası deniz ticaret kurumları ve ticari gemiler ile irtibatta kalınarak deniz ticaret yollarının güvenliği ve seyir serbestisi azami oranda sağlanmak suretiyle ticari denizcilik ve balıkçılık faaliyetlerinin güvenli bir ortamda icra edilmesine olanak tanınmaktadır.

CTF -151 in komutası 10 Aralık 2020 tarihine kadar Türkiye tarafından yürütülecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.