DOLAR 32,4067 0.21%
EURO 35,2757 0.06%
ALTIN 2.323,980,19
BITCOIN 22960652,35%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

GÖKTAŞ’IN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA MESAJI

GÖKTAŞ’IN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA MESAJI

ABONE OL
Kas 9, 2020 16:59
GÖKTAŞ’IN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA MESAJI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GöKTAŞ, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ebediyete intikalinin “82. Yıldönümü” nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ Mesajında;

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, aramızdan ayrılışının 82. yılındayız. ‘10 Kasım’ların, Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama ve anlamlandırılması bakımından önemi büyüktür. “Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.” diyen Milli Mücadele’nin kahramanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının 82.yılını Türk Milleti olarak her ‘10 Kasım’da olduğu gibi bu yıl da yine aynı sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk, Türk Devleti ve milletinin ulaşması gereken aşamaları şaşmaz bir sezgiyle ön görerek bilim ve teknolojinin ışığında çağdaş uygarlık düzeyine çıkarılmasını amaçlar. Nitekim ATATÜRK; “Büyük davamız, en medeni en müreffeh millet olarak varlığımızı yükseltmektir.” şeklindeki ifadesinde de anlaşılacağı üzere dünyayı kuran, okuyan çağdaş millet olmanın önemi vurgular.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve Kurtuluş Mücadelemizin tüm isimsiz kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.