DOLAR 32,3390 0.26%
EURO 35,1338 -0.03%
ALTIN 2.308,431,37
BITCOIN 22852382,30%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

GEBKİM’E 6 YENİ TESİS, 1,2 MİLYARLIK YATIRIM

GEBKİM’E 6 YENİ TESİS, 1,2 MİLYARLIK YATIRIM

ABONE OL
Ara 2, 2020 23:46
GEBKİM’E 6 YENİ TESİS, 1,2 MİLYARLIK YATIRIM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, GEBKİM Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde 3 fabrikanın resmi açılışını, 3 fabrikanın da temel atma törenini gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Böylece kimya sektöründe yaklaşık 1,2 milyar liralık bir yatırımın Kocaeli’ye kazandırılmasının heyecanına şahitlik ediyoruz.” dedi.

MARMARA BÖLGESİ’NİN SANAYİ ÜSSÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplu açılış törenine video konferans yöntemiyle katıldı. Erdoğan, sanayi ve teknolojide, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türk Standardları Enstitüsü’ne (TSE) ait teknoloji merkezi ile deney laboratuvarlarının açılışını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kocaeli’nin, Marmara Bölgesi’nin sanayi üssü olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asla ihmal edilmemesi gereken illerden (Kocaeli) biridir. Üretim tesisleriyle, konumuyla, organize sanayi bölgeleriyle, teknoloji merkezleriyle Kocaeli Türk ekonomisinin gurur kaynağıdır.” diye konuştu.

50 AYRI YATIRIM

Çeşitli bakanlıklara bağlı kurumların şehirdeki hizmet binalarının ve yatırımlarının açılışını da yaptıklarını belirten Erdoğan, “Büyükşehir belediyemizin tamamladığı 1 milyar 170 milyon liralık 50 ayrı yatırım, proje, hizmet ve eserin de Kocaeli’mize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

GEBKİM KİMYA MESLEK LİSESİ

Gebze’de GEBKİM İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde 3 fabrikanın resmi açılışını, 3 fabrikanın da temel atma törenini gerçekleştirdiklerini aktaran Erdoğan, “Böylece kimya sektöründe yaklaşık 1,2 milyar liralık bir yatırımın Kocaeli’ye kazandırılmasının heyecanına şahitlik ediyoruz. Açılışını yapacağımız GEBKİM Kimya Meslek Lisesinin pilot üretim tesisi özellikle gençlerimizin istihdamı, temelini atacağımız GEBKİM Anaokulu ise kadınlarımızın sanayi sektöründeki istihdamı için örnek projelerdir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan yaklaşık 3 milyar liralık 155 kalem yatırımın Kocaeli’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

KAYNAK: Cumhurbaşkanlığı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.