DOLAR 32,3729 0.14%
EURO 35,0143 -0.2%
ALTIN 2.324,140,22
BITCOIN 2266639-0,49%
Elazığ
15°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

İHRACATÇILARA 1 milyar 779 milyon lira İHRACAT DESTEĞİ

İHRACATÇILARA 1 milyar 779 milyon lira İHRACAT DESTEĞİ

ABONE OL
Ara 2, 2020 23:31
İHRACATÇILARA 1 milyar 779 milyon lira İHRACAT DESTEĞİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ASO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda Konuştu. Bakan Pekcan: “Bugün itibarıyla ihracatçılarımıza 2020’de 1 milyar 779 milyon lira ihracat desteği, hizmet ihracatı gerçekleştiren firmalarımıza da 404 milyon liralık destek sağladık” dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bu yıl bugün itibarıyla ihracatçılara 1 milyar 779 milyon lira ihracat desteği, hizmet ihracatı gerçekleştiren firmalara da 404 milyon liralık destek sağladıklarını bildirdi.
Ankara Sanayi Odası (ASO) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı, Bakan Pekcan, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve üyelerin katılımıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

– “Her zaman ihracatçılarımızın yanındayız”

Bakanlığın destek ve faaliyetlerine de değinen Pekcan, Küresel Tedarik Zinciri Desteği’nden, Yurt Dışı Marka ve Yurt Dışı Şirket Alımı, Eximbank Kredisi gibi desteklerle her zaman ihracatçıların yanında olduklarını dilme getirdi. Pekcan, salgın süreciyle birlikte bu desteklerin son derece önemli ve kritik hale geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz yıl ihracatçılarımıza 2,5 milyar liralık ihracat desteği sağlamıştık, bugün itibarıyla 2020’de 1 milyar 779 milyon lira ihracat desteği, hizmet ihracatçı gerçekleştiren firmalarımıza da 404 milyon liralık destek sağladık. Bu desteklerden Ankara’nın payının yüzde 5 olduğunu görüyoruz. Öte yandan, Eximbank da finansman imkanlarıyla ihracatçı ve yatırımcımızın yanında olmaya devam ediyor, bu yıl içinde geçen yıla göre yüzde 4 artışla 35,7 milyar dolar finansman desteği sağlamıştır. Eximbank’ın kredi kullandırımı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artışla 24,2 milyar dolara yükseldi. Kovid-19 ile ilgili alınan tedbirler kapsamında Eximbank’tan kredi kullanan 5 bin 401 krediye 4,3 milyar dolarlık kredi borcunun ödemesinde vade uzatımı sağlandı. Ankara’daki firmalarımıza 1,7 milyar doları kredi, 300 milyon doları sigorta olmak üzere Eximbank’tan 2 milyar dolar finansman kullanıldığını görüyoruz.”

Bakan Pekcan, mali ve finansal mekanizmalar haricinde de üretici ve ihracatçıyı desteklemek ve Türkiye’nin gelecek dönem pozisyonunu güçlendirmek üzere yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kolay İhracat Platformu, Yeni Nesil İhtisas Serbest Bölgeleri ve Yurt Dışı Lojistik Merkezi projelerini anlatan Pekcan, yurt dışı lojistik merkezlerin, Türk ihracatçısının yurt dışı tedarik ve dağıtım süreçlerine önemli katkı sağlayabilecek şekilde kurulması ve işletilmesi için TOBB, TİM, DEİK ve özel sektörle beraber koordinasyon halinde çalışmayı öngördüklerini söyledi.

KAYNAK: Ticaret Bakanlığı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.