height="132" />
UFAK ATIN DA CİVCİVLER YESİN

UFAK ATIN DA CİVCİVLER YESİN

ABONE OL
Nis 2, 2021 12:07
UFAK ATIN DA CİVCİVLER YESİN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Albayrak tarafından açıklanan yeni ekonomi paketini gördünüz mü?

Öyle bir açıklama yaptı ki evlere şenlik!

Albayrak açıklamasında, ‘“Türkiye’de Değişim Başlıyor” temasıyla tanımladığımız Yeni Ekonomi Programı’nın ikinci yılını tamamladık. Küresel salgın başta olmak üzere birçok krizden alnımızın akı ile çıkarak 2019 ve 2020 yıllarında hayata geçen projelerimizle Türkiye’nin milli ekonomi temellerini atıyoruz. Yeni Ekonomi Programı öncesinde endekslerimiz güçlü gelmeye devam ediyor.Ekonomik Güven Endeksi bir önceki aya göre %3,1 artarak 88,5 değerine yükseldi. Veriler gelecek adına kuvvetli mesajlar veriyor. Sağlam finansal altyapımızla güçlü yarınlara emin bir şekilde yürüyeceğiz’ dedi.

Dedi demesine de; açıklanan yeni ekonomi paketinde 2023 hedefleri arasında; İșsizlik için %10.9 Enflasyon için %4.9 GSYH Büyüme 875 milyar dolar,  Kiși bașı milli gelir için de 10.500 dolar hedefleniyor denilmiş. Oysa ki: 2011 yılında açıklanan 2023 hedeflerinde; İşsizlik için %5.9, GSYH büyüme 2 trilyon dolar, Kişi başı milli gelirin de 25 000 dolar olması hedeflenmişti. Yani yapılan açıklamada hedefler tutmadığı gibi, rakamsal bazda 2007 yılının bile gerisine düştüğümüz apaçık görünüyor. Son açıklanan küçülme istatistikleri de bunu doğruluyor…

Şimdi açıklanan bu verilere göre iyi miyiz kötü mü?

Neden hiç kimse ama  ne yazık ki hiç kimse Kral çıplak diyemiyor bu ülkede.

Milletimizin işsizliği konuşmaya ihtiyacı varken, Milletimizin geçim sıkıntısını konuşmaya ihtiyacı varken, Milletimizin zamları, kaynamayan tencereyi konuşmaya ihtiyacı varken  siyasetçinin de  vatandaşın gündemini konuşması gerekir diye düşünüyorum şahsen ben.

Sayın Bakan’ın dalga geçtiği dolar kuru rekor kırmış, cebimizdeki para kuşa dönmüş, işsizlik almış yürümüş, önünü alamamışsınız hala daha göstergeler olumlu, yok V tipi büyüme öngörülüyor, yok hedefe ulaşmaya az kaldı, yok enflasyonu tek rakamda tuttuk bizden iyisi yok gibi laflarla bu milletin karnını doyurduklarını sanıyorlar.

Ufak atında civcivler yesin…….

Saygılarımla……

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.