DOLAR 32,3826 0.19%
EURO 35,1283 0.02%
ALTIN 2.325,150,26
BITCOIN 2275147-0,40%
Elazığ
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

PORTAKAL, ORDA KAL

PORTAKAL, ORDA KAL

ABONE OL
May 13, 2023 11:57
PORTAKAL, ORDA KAL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fransa’nın başkenti Paris’te 17 Kasım’dan bu yana “Sarı Yelekliler” eylem yapıyor. Akaryakıt zamları bahanesiyle sokağa taşan bu grup, tabiri caiz ise Paris’in altını üstüne getirdi.

Bu durumun ardından, bazı felaket çığırtkanları da her fırsatta olduğu gibi iş başındaydı.

İsmiyle paralel bir zihniyet taşıyan TV kanalında ana haber spikerliği yapan zat, fırsatı kaçırmayarak halkı galeyana getirmeye çalışıp, sokağa çıkmaya çağırdı.

Gazetecilik ilkelerinden bihaber bu zat daha önceleri de yapmış olduğu yalan, yanlış haberlerle biliniyor.

Evet, hepiniz anladınız… Fatih Portakal’dan bahsediyorum.

Portakal, ana haber bülteninde provokatif açıklamalarda bulunarak Türk vatandaşlarını kışkırtmaya çalıştı.

Daha önce de programlarında PKK’lı teröristler için “Allah rahmet eylesin” , “Türkiye PKK/YPG’ye ABD’ye teşekkür etmeli” gibi skandal ifadelere imza atan bu zatın hangi zihniyeti taşıdığı belli.

Kışkırtıcı sözlerini basın ve fikir özgürlüğü olarak gören ve göstermeye çalışan Portakal’a “Portakal, orda kal” demek istiyorum.

Evet, gerçekten yeter artık… Orda kal…

Gazeteci kimliğiniz ile olumsuz konuları eleştirmek hakkınızdır. Fakat bunu yaparken gazetecilik ilkelerine uygun bir şekilde, yalansız, dolansız, kışkırtmasız bir şekilde yapmanız gerekmiyor mu?

Gazeteciliğin evrensel ilkeleri içerisinde yer alan “Şiddeti haklı gösteren, özendiren ve kışkırtan, nefret ve düşmanlığı körükleyen nitelikte yayın yapılmamalıdır” ilkesinden haberiniz var mı acaba? Yoksa siz kendinize has ilkeler mi oluşturdunuz?

Hayranı olduğunuz Avrupa ülkelerinde yaşananları biçare bir şekilde izlerken, aynı olayların Türkiye’de yaşanması için çığırtkanlık yapmakta ne oluyor?

Devlet yanlısı olmadığınız çok açık. Vatan, millet sevdalısı olmadığınızda görülüyor. Merak ettiğim hangi devletin ve hangi milletin yanlısısınız? Ve neden o devlette yaşamıyor ve o milletin yanında olmuyorsunuz?

Ancak siz ve sizin gibi gezizekalılar yaşadığı memlekette karışıklık ve kaos çıkmasından hoşnut olur ve bu yönde çaba gösterir.

Fakat unuttuğunuz bir şey var. Karga ve tilki hikâyesi geçmişte kaldı.

Türk milleti birkaç kendini bilmezin yapmış olduğu hesapları anlayacak kadar zekidir. Milletimiz, yaşanan ekonomik sıkıntıların çözümünün sokağa çıkmak olmadığını biliyor. Yine milletimiz biliyor ki, ülkemiz olmazsa hiçbir şey olmaz. Birlik, beraberliğimiz bozulursa yok oluruz.

Bu yüzden bu tür provokatif söylemlerden, skandal konuşmalardan artık vazgeçin ve mesleğinize yakışır şekilde hareket edin.

İnşallah Devlet büyükleri siz ve sizin gibilere inat arkasına sığınarak insanları sokağa çağırdığınız konularda gereken müdahaleleri yaparda, siz de rahatlarsınız o çok düşündüğünüz Türk Milleti de…

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.