DOLAR 32,4007 0.15%
EURO 35,3652 0.14%
ALTIN 2.323,350,20
BITCOIN 22903802,74%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

3 Şehit 217 Yaralı İmara, Ranta ve TOKİ’ye Kurban

3 Şehit 217 Yaralı İmara, Ranta ve TOKİ’ye Kurban

ABONE OL
May 13, 2023 11:16
3 Şehit 217 Yaralı İmara, Ranta ve TOKİ’ye Kurban
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan saldırının ardından bir buçuk yıl geçmesine rağmen acısı hala hafızalarımızda yer bulmaya devam ediyor. Dinsiz, imansız, vicdansız caniler; insanlıktan nasip alamamış PKK müsveddeleri, 18 Ağustos 2016 günü huzur beldesi Elazığ’ı hedef seçmişlerdi.

PKK’lı müsveddelerin bir minibüs içerisine yerleştirdikleri 8 ton patlayıcı ile gerçekleştirdikleri saldırı sonucu üç polisimiz şehit olmuş, 217 vatandaşımız yaralanmış; Elazığ Emniyet Müdürlüğü binası da kullanılamaz hale gelmişti.

Elazığ Emniyet Müdürlüğüne yapılan bu eylemin aslında bütün bir Elazığ’a yapılan saldırı olarak değerlendiren hemşerilerimiz, bir buçuk yıl sonra PKK tarafından gerçekleştirilen o hunharca saldırıyı telin ederken bir yandan da eylemin sonrasında kullanılamaz hale gelen ve sonrasında da yıkılan Elazığ Emniyet Müdürlüğü binasının yeri için endişelerini dile getiriyorlar.

Elazığlının hassasiyetlerinin arsanın cazibesine kapılan rantçılar tarafından paraya tahvil edeceği endişesini yüreklerinde taşıyan Elazığlılar hep bir ağızdan, bu yerin milli bir parka dönüştürülmesini ve şehitler için bu parka bir anıt dikilmesini talep ediyorlar.

Elazığ’a, Elazığlıya yakışan da budur elbet.

Çünkü bu saldırı; sadece polislerimize yönelik hain bir saldırı değil, Elazığ’a, Elazığ’ın tarihine ve nereye giderseniz gidin bu şehrin ismi geçince akıllara gelen “Elazığ algısına” yönelik bir saldırıdır.

Bütün kirli hesaplara, sinsi niyetlere ve kahpe saldırılara rağmen Elazığ dimdik ayaktadır. Dün neysek, bugün de oyuz, yarın da öyle olacağız, Elazığ bayrak yüreklilerin yurdudur.

Ancak;  bu alan aziz şehitlerimizin kanlarının döküldüğü yerdir. Bu yer, bomba sesini duyar duymaz sokağa fırlayan ve dumanın yükseldiği yere yalın ayak, yüreği sızlayarak koşan vatandaşlarımızın gözyaşlarını akıttığı yerdir. O yüzden şehit düşen bu toprağa,  bir beton yığını değil, şehitlerimizin aziz hatıralarının somut bir şekilde yaşatıldığı bir anıt yakışır. Bu alana; bayrakla, vatanla özdeşleşen Elazığ insanın vatanperverliğinin yansıtıldığı bir milli park yakışır. Aksi şehitlerimize saygısızlık olur.

Bu vesile ile tekrardan 16 Ağustos 2016 tarihinde PKK’lı teröristlerce Elazığ Emniyet Müdürlüğüne ve topyekûn Elazığ’ımıza karşı yapılan bu bombalı saldırıyı şiddetle, lanetle ve nefretle telin ediyor; şehit polislerimize Cenâb-ı Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum.

Bu yerin, Elazığlıların hassasiyetleri göz önüne alınarak değerlendirilmesini bekliyor; şehitlerimizin ruhlarını yüceltecek bir biçimde ve o hain saldırıya en güzel cevap olacak nitelikte “Milli Birlik Parkı” yapılmasını yöneticilerden talep ediyoruz.

Elazığlılardan ricam, Kanla beslenen PKK terör örgütü ve onun insan kılığına girmiş yaratıklarının eylemlerini gerçekleştirdikleri bu yerin; imara, ranta ve TOKİ’ye kurban edilmesine müsaade etmeyiniz.

DİP NOT:

Yazıyı kaleme aldığım 8 Mart tarihinde Elazığ Emniyet Müdrülüğü’nün arsasının ihalesi gerçekleşti.Sonucun şunda ne olduğunu bilmiyorum.Fakat büyük bir ihtimalle ihaleye girip 70 Trilyon rakamını verecek kişi çıkmayacak.Sebebi ise bir önceki ihalede 58 trilyon civarında olan ihalenin rakamının alıcı olmamasına rağmen afaki bir şekilde arttırılması. Burnumuza pis kokular gelmiyor değil!Kat karşılığı bu arsayı bekleyen rantiyecileri de önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Saygılarımla…

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.