height="132" />
ÜNLÜ GARD NİKA BARİC  ELAZIĞ’DA

ÜNLÜ GARD NİKA BARİC ELAZIĞ’DA

ABONE OL
Eyl 8, 2020 01:04
ÜNLÜ GARD NİKA BARİC  ELAZIĞ’DA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Birevim Elazığ İl Özel İdare, Sloven basketbolcu Nika Baric’i kadrosuna kattı.

2020-2021 sezonunda FİBA Avrupa Kadınlar Süper Ligi Eurocup’ta ve aynı zamanda Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele verecek bordo beyazlı temsilcimiz Birevim Elazığ İl Özel İdare Kadın Basketbol Takımı 27 yaşında ve 1.70 boyundaki Sloven asıllı gard oyuncusu Nika Baric’i transfer etti.

Baric, ülkesinin Atlet Celje takımında başlayan kariyerinde önce Spartak Moskova’nın formasını giydi. 2010 yılında Avrupa’da yılın genç oyuncusu ödülünü kazandı. Bariç,2012 Kadınlar Ulusal Basketbol Birliği (WNBA) seçmelerinde Minnesota Lynx tarafından 2. tur 20. sıradan seçildi. Nika Baric, daha sonra UMMC Ekaterinburg formasıyla 2015-16, 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında EuroLeague Women şampiyonluğu yaşadı. Baric, geçtiğimiz sezon ZHBK Dynamo Kursk formasıyla mücadele etti.

“AVRUPA’NIN EN İYİ GARDLARINDAN BİRİ”

Transfer ile ilgili bir basın açıklaması yapan Birevim Elazığ İl Özel İdare Spor Kulübü Başkanı Mustafa Alpay : “Avrupa Kupası’na gidilen bu yolda önemli bir transfer gerçekleştirdik. Baric, Avrupa’nın önemli gard oyuncularından biri. Baric te diğer WNBA oyuncularımız Kalani Brown ve Cehennedy Carter gibi çok yakında Elazığ’da olacak. Yıldız oyuncularımız, hocalarımız Olcak Orak ve Çağrı Demir ile birlikte sıkı idmanlar yapacak. Sürecin başından sonuna kadar takibini yapan ve sonuca ulaştırılmasını sağlayan yönetim kurulumuza ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Transferlerimiz ilimize ve ülkemize hayırlı olsun”dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.