DOLAR 32,3717 0.15%
EURO 35,0271 -0.18%
ALTIN 2.324,590,23
BITCOIN 2270704-0,67%
Elazığ
15°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

DİYARBAKIR ANNELERİNE YILDÖNÜMÜ ZİYARETİ

DİYARBAKIR ANNELERİNE YILDÖNÜMÜ ZİYARETİ

ABONE OL
Eyl 8, 2020 01:39
DİYARBAKIR ANNELERİNE YILDÖNÜMÜ ZİYARETİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve Vali Münir Karaloğlu, evlat nöbeti tutan ailelere destek ziyaretinde bulundu.

Bakan Yardımcısı İnce ve Vali Karaloğlu, çocuklarının bölücü terör örgütü tarafından kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eyleminde bulunan ve kamuoyunda Diyarbakır Anneleri olarak adlandırılan aileleri ziyaret etti.

3 Eylül 2019’dan beri oturma eylemlerine devam eden Diyarbakır Annelerinin evlat nöbetinin 1. yılını geride bıraktığı bu günde, İnce ve Karaloğlu aileleri yalnız bırakmadı.

Ziyaretleri sırasında ailelerle tek tek sohbet eden İnce ve Karaloğlu, onların sorunlarını dinledi ve ailelerin yanlarında olduklarını sık sık vurguladı.

Ziyaret sonrası basına açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı İnce, ailelerin evlatlarına kavuşma isteklerini 365 gündür duymayanların, görmeyenlerin, kulaklarını tıkayanların ve sessiz kalanların olduğunu söyledi.

“Bu anneler diyor ki; bizim evlatlarımızı terör örgütü kaçırdı ve evlatlarımızı buradan HDP il binasından kaçırdılar. Böyle bir mesajları var.” diyen İnce, Diyarbakır annelerinin yanında olduklarını ve bunu hissettirmek, beraber olduklarını göstermek için bugün burada bulunduklarını ifade etti.

Annelerin verdiği mücadelenin kendi mücadele şevk ve heyecanlarını arttırdığını dile getiren İnce, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere bir talimatı var. Bu ülkeye, bu millete kast eden bütün terör örgütlerine aman vermeyeceksiniz. Bizler bu şuurla çalışıyoruz. Bu ülkeden, bu topraklardan en son terörist, en son hain yok oluncaya kadar hep birlikte etkin bir şekilde mücadele edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce’ye Diyarbakır anneleri ziyaretinde Vali Münir Karaloğlu’nun yanı sıra, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’ta eşlik etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.