height="132" />
BAKAN KOCA BAŞKANLIĞINDA Covid-19 TOPLANTISI

BAKAN KOCA BAŞKANLIĞINDA Covid-19 TOPLANTISI

ABONE OL
Ara 2, 2020 23:04
BAKAN KOCA BAŞKANLIĞINDA Covid-19 TOPLANTISI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan 6 şehrin, artan vakalar ve alınacak önlemler kapsamında masaya yatırıldığı Covid-19 toplantıları için Diyarbakır’daydı…

Son günlerde ülke genelinde artan koronavirüs vakaları sonucunda covid-19’a yönelik bölgesel bir toplantı yapmak amacıyla Diyarbakır’a gelen Bakan Koca’yı havalimanında Vali Münir Karaloğlu karşıladı.

Diyarbakır Valiliğinin ev sahipliğinde ayrı ayrı gerçekleştirilen toplantılara Diyarbakır’ın yanı sıra; Batman, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak Valileri ile illerin sağlıkla ilgili yetkilileri katıldı.

Karşılamanın ardından ilk toplantıyı gerçekleştirmek üzere Valiliğe geçen Koca burada Valilik Şeref Defterini imzaladı.

Sonrasında Vali Karaloğlu ile bir süre görüşen ve durum değerlendirmesi yapan Bakan Koca toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İki Önemli Gündem Maddesi

Konuşmasının başlangıcında Diyarbakır’a değinen Koca, Koronavirüs salgınının Diyarbakır’daki seyri ve ildeki sağlık yatırımlarının en önemli iki gündem maddesi olduğunu belirtti. Vali Karaloğlu ile görüşmelerinde sağlık hizmetlerinin seyri, ihtiyaçları ve çözüm talep edilen hususlar hakkında bilgi alma ve istişare fırsatı bulduklarını ifade eden Bakan Koca, Diyarbakır’ın tarımı, ticareti ve dinamik nüfusu ile büyüyen ve gelişen bir şehir olduğu buna paralel olarak sağlık alanındaki ihtiyaçların da aynı oranda arttığını dile getirdi.

Koronavirüs salgını ile birlikte bu ihtiyacın daha da büyüdüğünü vurgulayan Koca, bundan sonraki süreçte adımların buna göre atılacağının altını çizdi.  Ayrıca, Bakan Koca, Vali Karaloğlu ile görüşmesinde il merkezi ve ilçelerde yapılmış yatırımlar ile Diyarbakır’ın ihtiyaç duyduğu ve projeye alınması düşünülen sağlık tesisleri hakkında da detaylı değerlendirmeler yaptıklarını söyledi.

Birinci Dalganın İkinci Piki

Konuşmasının devamında, mart ayından beri büyük bir mücadele verilen koronavirüs salgınında birinci dalganın ikinci pikinin yaşanıldığını belirten Bakan Koca, ülke genelinde vaka sayılarının artışa geçmesine rağmen bu artışın homojen bir artış olmadığını ifade etti.

Bazı illerde vaka sayıları sabit kalırken ya da düşerken daha önce salgının kontrol altında olduğu bazı illerde ise olumsuz tablolarla karşılaştıklarına değinen Koca, Diyarbakır’ın bu anlamda Sağlık Bakanlığı olarak mercek altına alınan merkezlerden biri olduğunu dile getirerek Diyarbakır’ın son dönemde yüksek vaka artışları görülen illerden biri haline geldiğini belirtti.

Vaka Oranı %49 Düştü

Diyarbakır özelinde olduğu kadar Güney Doğu Anadolu Bölgesinde de salgının yayılımını engellemeye yönelik çok yoğun bir mücadele verildiğinin altını çizen Koca, önemli olanın temaslıları ve pozitif olan vakaları erken dönemde izole edebilmek olduğunu ifade ederek Türkiye’nin, dünyada filyasyonu, en iyi yapan ülkelerden biri olduğunu vurguladı. Filyasyon ekiplerinin sayısının Diyarbakır’da 200’den 385’e çıkarıldığını ve bu ekiplerin yoğun bir şekilde sahada hizmet verdiklerini ifade eden Koca, “Bugün rahatlıkla söyleyebilirim ki; 3 hafta öncesine göre vaka oranımız %49 oranında düşmüş durumdadır.” dedi.

Konuşmasının sonunda tedbirlere uyulması gerektiğini vurgulayan Bakan Koca, bölgedeki durumu yerinde görmek, acil müdahale gerektiren durumlara çözüm üretmek için Diyarbakır’da olduğunun altını çizerek, Mardin, Şanlıurfa, Batman, Siirt ve Şırnak il sağlık müdürlerinin, saha koordinatörlerinin ve başhekimlerin katılımıyla bölge toplantılarını yapacaklarını, böylece 6 ildeki güncel durumu, ihtiyaçları, sağlık altyapısını detaylarıyla değerlendireceklerini ifade etti.

KAYNAK: Diyarbakır Valiliği web sitesi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.